Ny tilvenningsmetode i Smurfen

Dette gleder vi oss til å prøve ut! Alle nye barn som får plass hos oss fra høsten, vil nå få tilbud om å komme på besøk og leke sammen med oss en formiddag i uken, fra etter påske og fram til ferien. Da får både barn og foreldre god tid til å bli kjent med både oss og barnehagen. Dette tror vi vil bidra til en trygg og god barnehagestart når høsten kommer. Vi håper tilbudet blir tatt godt i mot av nye søkere 😊 P.S: minner om søknadsfristen 1. mars. Søknadsskjema finner du på hjemmesiden til Sel kommune (Foto: Einar Almehagen i GD )

 

KOM OG LEK MED OSS!

Ny tilvenningsmetode i Smurfen Barnehage på Otta!

I Smurfen Barnehage ønsker vi fra våren 2024 å prøve ut en ny modell for tilvenning for nye barn. Vi har med interesse fulgt med på forskningsprosjektet «liten og ny i barnehagen», som har vært et samarbeidsprosjekt mellom Trondheim kommune og NTNU, der de har sett på ulike tilvenningsmetoder for nye barn i barnehagen.

Vi har også latt oss inspirere av andre barnehager rundt om i landet, der de har gitt foreldre tilbud om å komme på lekegrupper i barnehagen, før barna starter i barnehagen

Vi ønsker derfor å invitere alle nye barn, som får plass hos oss fra høsten, på besøk i barnehagen sammen med sine foreldre en formiddag i uken fra etter påske og fram til midten av juni.

Målet med dette er å gi både barn og foreldre mulighet til å bli kjent med barnehagen og oss som jobber her i god tid før barnehagestart.

For små barn er trygghet og tilknytning til sine omsorgspersoner svært viktig for utviklingen og trivselen, og nå ønsker vi å gi barn og foreldre bedre tid til å bli trygge på oss og omgivelsene.

Resultatene fra Trondheim viser at ved å la barn og foreldre komme på besøk flere ganger på våren gir en roligere og tryggere tilvenningsperiode, og barna finner seg fortere til rette når de starter i barnehagen om høsten. For mange foreldre kan det også føles sårt og vanskelig å overlate barna sine i barnehagen den første tiden og vi tenker at dette også skal hjelpe foreldrene til å bli trygge på oss og barnehagen. Og når foreldre er trygge smitter dette over på barna.

I tillegg tenker vi at det kan være fint for foreldrene å bli kjent med hverandre.

Selv om det er lenge siden vi gikk bort fra den tradisjonelle tilvenningsmodellen med 3 dager, fordi vi har sett at en del barn ofte trenger noe mer, kan det ofte være vanskelig for foreldre å få fri fra arbeidsgiver utover de tre dagene de har krav på. På vårparten er mange foreldre fortsatt i permisjon og det er lettere å sette av tid til å besøke barnehagen.

Vi håper tilbudet blir tatt godt imot av nye søkere, og mer info vil bli gitt til de som får tildelt plass hos oss fra høsten av.

P.S_ Minner samtidig om at søknadsfristen for å søke barnehageplass er 01.03.24 og det er bare å ta kontakt med barnehagen om dere lurer på noeJ.

Sel, Barnehage | Prøver ny metode: – Barna finner seg fortere til rette (gd.no)